RFKP : `Hukumet Istifa!`


Rusya Federasyonu Komünist Partisi, tüm Rusya genelinde “Hükümet istifa!” sloganı ile protesto gösterileri düzenleyecek.

İnterfax haber ajansının haberine göre, RFKP Merkez Komitesi tarafından yapılan açıklamada, tüm Rusya genelinde partileri tarafından 4 Nisan tarihinde Vladimir Putin Hükümeti’nin istifasını isteyen protesto gösterileri yapılacağı belirtildi.
RFKP’nin ilk defa “Hükümet istifa!” sloganı ile sokaklara çıkacağının belirtildiği açıklamada, ekonomik krizin tüm Rusya’yı etkisi altına aldığını, RFKP’nin “Hükümet istifa!” sloganı ile sokaklara çıkmasından başka bir alternatifinin olmadığı kaydedildi.
RFKP’nin hükümetin istifasını talep eden bir protesto gösterisi düzenlemek için çok düşündüğünü kaydeden RFKP Merkez Komite üyesi İvan Melnikov, “Rusya halkı da şunu çok iyi görüyor ki, başka alternatifimiz yok” diye konuştu.
Geçtiğimiz günlerde, ismi açıklanmayan bir Kremlin görevlisi tarafından yapılan açıklamada, RFKP’nin Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev ile gizli bir antlaşma yaptığını, bu antlaşma gereği RFKP’nin Hükümeti ve Kremlin’i eleştiren eylemler yapmayacağını, bunun karşılığında ise Medvedev’in RFKP’ye daha yakın davranma sözü verdiğini iddia etmişti.
(Rusya.ru)

0 Kommentare: