KESK : `Operasyon bir gozdagidir`

KESK Genel Merkezi'ndeki polis baskını devam ediyor.

KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, sendikalarına yönelik gerçekleştirilen operasyonun bir gözdağı olduğunu ifade ederek, hukuksuz uygulamanın derhal durdurulmasını istedi.

KESK Genel Merkezi'nde yapılan baskın sırasında sendika önünde açıklama yapan KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, sendikalarına yönelik eş zamanlı Türkiye'nin birçok bölgesinde operasyon yapıldığını ve gözaltıların yaşandığını ifade etti. KESK Genel Kadın Sekreteri Songül Morsünbül, Eğitim Sen Kadın Sekreteri Gülçin İspir ve Ankara Eğitim Sen 2 Nolu Şube Yöneticisi Lami Özgen'in gözaltına alındığı bilgisini veren Şimşek, 'Genel Merkez binamızda usulsüz bir şekilde arama yapıldı. İzmir jandarması da kendi yetkisini aşan bir şekilde arama ve tutuklama kararı çıkarıyor. Yapılan arama hukuk dışıdır' dedi. Şimşek, sendikalarına yönelik yapılan operasyonun 'Terör örgütü' operasyonu olarak yansıtılmasına tepki göstererek, 'Bu hiçbir şekilde doğru değildir. KESK 20 yıldır emek ve demokrasi mücadelesi veren bir sendika örgütüdür. Böylesi bir operasyonun yapılması için 40 kere önce düşünülmesi gerekir' diye konuştu.

'Hukuksuz uygulamayı derhal durdurun'

Yapılan operasyonu bir gözdağı olarak değerlendiren Şimşek, sendika merkezlerinde Amargi dergisine de el konulduğunu, yaptıkları bütün yazışmaların suç unsuru olarak gösterildiğine vurgu yaptı. Şimşek, sendika merkezindeki aramanın devam ettiğini dile getirerek, 'Aramaların niçin yapıldığını bilmiyoruz. Bu aramanın başında savcı niye yoktur. Avukatlarımız savcılara ulaşamıyorlar. Bu hukuksuz uygulamayı derhal durdurun. Gözaltına alınanlar hemen serbest bırakılmalıdır' dedi.

Sendikadaki arama sürerken, destekler de devam ediyor. DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır ile ÖDP Milletvekili Ufuk Uras da sendika önüne geldi.

KESK`in Ankara`da bulunan genel merkezine bu sabah 6:30 civarinda terorle mucadele polisleri tarafından baskın düzenlenmisti. Baskinin Izmir 10. Agir Ceza Mahkemesi`nin karari ile yapildigi belirtilirken , 5 ayri ilde de Jandarma `Terorle Mucadele` adi altinda operasyon larina devam ediyor. (DiHA)

0 Kommentare: