Poyrazkoy suphelisi Yarbay Ecevit tutuklandi

Ergenekon Soruşturması'nda Poyrazköy'de mühimmat bulunduğundan beri hakkında işlem yapılması için beklenen Yarbay Mustafa Türkan Ecevit, görev dönüşü teslim olduktan sonra şimdi de tutuklandı.

Ergenekon Soruşturması kapsamında İstanbul Poyrazköy'de 21 Nisan'da silah ve mühimmat bulunmasıyla hakkında arama kararı çıkarılan ancak dış görevde bulunduğu için işlem yapılamayan Yarbay Mustafa Türkan Ecevit tutuklandı.

Beşiktaş'taki Adliyeye dün (27 Mayıs) çıkarıldıktan sonra, "Ergenekon örgütüne üye" olduğu ve 6136 sayılı "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet ettiği" iddiasıyla savcılığın Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi hakimliğine gönderilen Yarbay Ecevit'in tutuklanmasına karar verildi.
Biri emekli dört subay tutuklandı

İstek Vakfı'nın daha sonra askeri bölge olarak işlev gördüğünü açıkladığı Poyrazköy'deki arazi kazılarında 15'i dolu 22 LAW silahı ile bombalar, patlayıcılar ve çok sayıda mermiyle bulunmuştu. Bulunan mühimmatla ilgili olarak biri emekli dört subay tutuklanmıştı.

Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Poyrazköy'deki kazılarda 21 Nisan'da bulunan silah ve mühimmatlarla ilgili hakkında tutuklama kararı bulunan Yarbay Mustafa Türkan Ecevit'in halen yurtdışında görevli olduğunu ve dönünce gerekli yasal işlemin yapılacağını açıklamıştı. (BiaNET)

0 Kommentare: