Abdullah GUl`den `Kurt sorunu`na yonelik yeni aciklama

'Kürt sorunu bu memleketin en önemli sorunudur. Bu sorunu çözmek için şu an var olan tarihi fırsat kaçırılmamalıdır' sözleriyle gündem yaratan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den Kürt sorunu konusunda bir uyarı daha geldi.

Gül, 'Kürt meselesinde ne kadar gecikirsek, sorun o kadar büyür. Bugün bu sorun, sorumluluk sahibi kesimler tarafından sağduyu ile tartışılıyor. Bu sorunun çözümüne DTP de dahil herkesin katkı vermesi lazım. İster terör sorunu, ister Kürt meselesi densin Türkiye'deki herkesin öncelikli olarak bu konuyla ilgileniyor'' dedi.

Gül, 'DTP sizce bu sürece katkı sağlıyor mu?' sorusuna ise DTP dahil Meclis'te olan bütün partilerin hepsinin katkı sağlaması gerektiğini belirtrek 'Herkesin sorunudur bu. Herkes bu işe yapıcı, zorlaştırmayıcı, Türkiye'ye yakışır şekilde olgunluk içinde halledilmesi için ne gerekiyorsa, bunun yapılması gerekir' yanıtını verdi.

Abdullah Gül açıklamsında PKK ile pazarlığın yapılmayacağını belirterek 'Bir yerde şiddet varsa o zaman demokratik standartların yükseltilmesinde bile zorlukla karşılaşılır' dedi.(ANF)

0 Kommentare: