Grevin 100. gununde `yuzsuzler`e seslendiler

SABAH-atv grevcileri grevlerinin 100. gününde, sendikal hak ve basın özgürlüğü için verdikleri mücadelede kakarlı olduklarını bir kez daha dile getirdiler.

SABAH-atv grevcileri grevlerinin 100. gününde, sendikal hak ve basın özgürlüğü için verdikleri mücadelede kakarlı olduklarını bir kez daha dile getirdiler.

Sabah-atv’nin Balmumcu’daki merkezi önünde 100 dakikalık oturma eylemi yapan grevciler, daha sonra Taksim’e yürüdüler.
Balmumcu’da yapılan eylemde sık sık “Yaşasın sınıf dayanışması”, “atv’de Sabah’ta grev kazanacak”, “Genel grev genel direniş”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz”, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Sendika yoksa üretim de yok” sloganları atıldı. Eyleme Türk-İş’e bağlı sendikaların yanı sıra, gazetemiz Evrensel ve Birgün gazetesi çalışanları, direnişteki Meha Giyim, Sinter Metal ve IBM işçileriyle Eğitim Sen ve Emek Partisi üyeleri de destek verdi.
Sabah-atv önünde grevciler adına konuşan Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Ercan İpekçi, basın sektöründe 29 yıl aradan sonra yapılan grevle Türkiye gazetecilerine haklarını hatır gönül ilişkileriyle değil mücadeleyle kazanma anlayışını kavrattıklarını söyledi. İpekçi, Sabah-atv’nin bağlı olduğu Turkuvaz patronunun uzlaşmaz tutumuna rağmen, gelen dayanışmanın mücadele gücünü artırdığına dikkat çekti.

ANKARA’YA YÜRÜYECEKLER

Grevciler hukuksuzluğa karşı mücadelelerini sürdürürken, Başbakan ve bakanların Turkuvaz patronunun işlediği suçları görmezden gelmeye devam ettiğini ifade eden İpekçi, “Bundan sonra sendikal hak ve basın özgürlüğü mücadelemizi hükümetin duyabileceği platformlara taşıyacağız. Başkente yürüyeceğiz, Başbakanlığın önüne gideceğiz. Meclis’in gündemine getirmenin adımlarını atacağız. Avrupa Parlamentosu’nda tartışılmasının yolunu açacağız” diye konuştu.
Başbakan’ın yaşanan hukuksuzluğu ortadan kaldırmanın olanaklarına sahip olduğunu ancak sessiz kaldığını vurgulayan İpekçi, şöyle devam etti: “Halkın sesine kulaklarınızı tıkayıp, Avrupa Birliği’nin talimatlarını mı bekleyeceksiniz?”

BAŞARIYA ULAŞANA KADAR

100 gündür bir yandan sendikal hak kavgası verdiklerini, bir yandan da halkın haber alma hakkı için mücadele ettiklerini dile getiren Ercan İpekçi, mücadelelerinin başarıya ulaşana kadar süreceğini duyurdu.
Kamuoyunun doğru bilgiye sahip olmamasında, yanlış ve yönlendirici bilgi yayılmasında, emek haklarının yok sayılmasında siyasi iktidarla ticari çıkar ittifakı kuran medya patronlarının sahibi olduğu medya kuruluşlarının önemli bir yer sahibi olduğunu ifade eden İpekçi, “Hangi yüzümüzden vazgeçelim diyerek imaj düzeltmeye çalışanlara yüz gündür ‘ikiyüzlülükten vazgeçin’ çağrısı yapıyoruz. Bu anlayışınız değişmedikçe yüzlerce gün daha bunu söylemeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından grevciler ve onlara destek vermeye gelen emekçiler tek sıra halinde Taksim’e doğru yürüyüşe geçtiler. Mecidiyeköy üzerinden yürüyen emekçiler ellerinde “Yüzsüzlere100 grevde 100 gün”, “Çalık elini sendikamdan çek”, “Sabah okumuyorum atv seyretmiyorum. Greve destek ver”, “Sendikasızlaştırmaya hayır” yazılı dövizler taşıdılar.

DESTEK SÜRECEK

Kendine “Aydınım” deyip de grevi görmezden gelenleri kınayan Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak da Sabah-atv grevi başarıya ulaşana kadar mücadelenin arkasında duracaklarını ve destekleyeceklerini söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)

0 Kommentare: