Isciler baskilari protesto etti

SENDİKA değiştirme baskısına karşı mücadele eden Kocaeli Belediyesi işçileri Kocaeli’ne gelen Başbakan’ı protesto etti.

SENDİKA değiştirme baskısına karşı mücadele eden Kocaeli Belediyesi işçileri Kocaeli’ne gelen Başbakan’ı protesto etti. Ford Otosan’a açılış için gelen Başbakan’a seslerini duyurmak isteyen işçiler ve Belediye-İş yöneticileri motorlarla denize açılarak “Baskı ve tehdit ile değil özgür iradeyle sendika seçmek istiyoruz” pankartını açtılar.
Ancak sendikacıları taşıyan tekne, Ford limanına 1 kilometre kala durduruldu. Personel ve can yeleği eksikliği iddiasıyla tekneyi bağlayan güvenlik güçleri, tekneyi yaklaşık bir buçuk saat deniz ortasında bekletti. Sendikacılar haklarının engellenmesini sloganlar ve alkışlarla protesto etti. “Baskılar bizi yıldıramaz’, “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek”, “Taşeron sendika istemiyoruz” sloganları atan sendikacılar, tüm girişimlerine rağmen yola devam edemedi. Burada basına açıklama yapan Belediye-İş Eğitim Sekreteri Bayram Özkan “Bu hukuksuzluğa son verin, yoksa işyerlerinde yaşanacak olaylardan Büyükşehir Belediye Başkanı sorumludur. Bu eylem ne ilk olacak ne de son. Kocaeli işçilerine uygulanan baskı son bulana kadar mücadelemize devam edeceğiz” uyarısında bulundu.
Belediye-İş üyeleri ve yöneticileri, Hizmet-İş’e geçmeleri yönündeki baskılara karşı daha önce de kendilerini üst geçide zincirleme, çadır kurma ve kitlesel basın açıklaması gibi eylemler yapmışlardı. (Evrensel - Kocaeli)

0 Kommentare: