Sampiyon Barcelona

Roma Olimpiyat Stadı'nda son şampiyon Manchester United'ı 2-0 yenen Katalan ekibi 2008/2009 Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu.

Şampiyonlar Ligi finalinde Avrupa'nın tartışmasız en formda ekipleri Manchester United ve Barcelona Roma'da karşı karşıya geldi.

Maça iyi başlayan Manchester, ilk 10 dakikada baskılı oyunuyla Barcelona'nın pas yapmasını engelledi. İngiliz ekibi Manchester bu dakikalarda Ronaldo'nun serbest vuruşuyla gole yaklaştı, ancak kaleci Valdes'i geçemedi.

10. dakikada Eto'o'nun golüyle herşey değişti. Maçta 1-0 öne geçen Barcelona oyunun kontrolüne tamamen ele geçirdi. Golden sonra Barcelona alışılmış pas trafiğine başladı.

İlk yarı Barça'nın 1-0 üstünlüğüyle başladı. İkinci yarıya Tevez ile başlayan Manchester ilk yarıda olduğu gibi gol pozisyonu bulmakta zorlandı.

Barcelona'yı rahatlatan gol Arjantinli yıldızı Messi'nin kafasından geldi; Arjantinli süper yıldız, Xavi'nin ortasında Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon 9. golünü attı ve ligin en golcü futbolcusu oldu. Katalan ekibinin orta sahada oyuncusu Xavi ise verdiği 7 gol pasıyla asist krallığını elde etti.

Sonraki dakikalarda başka gol olmadı ve maç 2-0'lık Barcelona'nın galibiyetiyle sonuçlandı.

Bu skorun ardından; Barcelona Teknik Direktörü Pep Guardiola, Katalan ekibinin başındaki ilk yılında La Liga ve İspanya Kral Kupası'nın (Copa Del Rey) ardından Şampiyonlar Ligi'ni de kazanmış oldu.

Katalonya'da kutlamalara müdahale

Finalde Manchester United'ı 2-0 yenerek Avrupa Şampiyonlar Ligi kupasını kazanan Barcelona'da Katalonya'da taraftarların yaptığı kutlamalara polis müdahale etti. Çıkan olaylarda en az 20 kişinin gözaltına alındığı açıklandı. (Gunluk)

0 Kommentare: