Murat Karayilan : `Turkiye ile barisa haziriz`

PKK'nın Lideri Konumundaki Murat Karayılan, Örgütün "Türkiye ile Barışa Hazır Olduğunu" Söyledi. El Cezire Kanalına Konuşan Karayılan, "Türk Hükümeti ile Barışçıl Bir Çözüme Hazırız" Dedi

PKK'nın lideri konumundaki Murat Karayılan, örgütün "Türkiye ile barışa hazır olduğunu" söyledi. El Cezire kanalına konuşan Karayılan, "Türk hükümeti ile barışçıl bir çözüme hazırız." dedi.

Kandil Dağı'nda El Cezire'nin sorularını yanıtlayan Karayılan, "Şimdi durum çok hassas ve tehlikeli. İki ihtimal var ve biz ikisine de hazırız; ya büyük bir savaş ya da çatışmanın barışçıl bir şekilde çözülmesi." diye konuştu.PKK'nın "Ankara ile anlaşılmış bir çözüme daha önce hiç olmadığı kadar yakın olduğunu" ifade eden terör örgütü lideri, "Türkiye, bizden askerî yollarla kurtulamadı. Aynı zamanda bunu siyasi olarak da denediler ama başarısız oldular. Siyasi çözümün kapalı olmasının nedeni bu." dedi.

PKK için "grup" ifadesini kullanan El Cezire, örgütün Türkiye'deki Kürtleri kendi kendini yönetmesine yönelik girişimlerinin, bölgedeki diğer ülkelerden destek bulmamasından dolayı engellendiğini savundu. El Cezire, söz konusu ülkelerin PKK'yı veya böyle bir oluşumu tanımanın kendi içlerindeki Kürt topluluklarını da harekete geçirebileceğinden ve dolayısıyla kendi ülkelerinde istikrarsızlığa yol açabileceğinden dolayı endişe ettiklerini belirtti. Cezire, örgütün desteklediğini belirttiği Demokratik Toplum Partisi'nin son yerel seçimlerde kazanmış olduğuna dikkat çekti.

El Cezire'nin Irak muhabiri Zeyna Hodr'un sorularını cevaplayan Karayılan, "Eğer kuzey Irak'ta PKK`dan kurtulsalardı, bu bizim bittiğimiz anlamına gelmezdi. Çünkü biz Türkiye'nin içerisindeyiz ve güçlüyüz" diye ekledi.

Cezire, PKK`nın hem ABD hem de Türkiye tarafından terörist grup olarak ilan edildiğini ve Türk hükümetinin PKK`yı yok etmek için Iraklı Kürt partileri kullanmaya çalıştığını belirtirken, Karayılan ise bu konuda "Türkiye'nin yeni politikası Bölgesel Kürt Hükümetini de içeriyor. Kuzey Irak'taki bölgesel yönetimle kırmızı çizgileri vardı, anlaşma yapmazlardı. Ancak şimdi onlarla doğrudan kontak kuruyorlar. Türk hükümeti, Kürt yönetiminin bizimle savaşmasını istiyor. Bölgesel yönetimin bize karşı güç kullanmasını beklemiyorum; ancak hareketlerimizi kısıtlamak için bize karşı bazı tedbirler alıyorlar. Türkler, onlardan daha fazlasını yapmasını istiyorlar" diye konuştu.

Cezire de Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin, Türkiye istemesine rağmen PKK`ya karşı askeri bir harekat düzenlemeyeceğini söylediğini ve PKK`nın "Türkiye'nin bir iç sorunu olduğu" şeklinde açıklama yaptığını aktardı. (CİHAN)

0 Kommentare: