Turk-is 1 Mayis`ta Kadikoy Iskelesi`nde

Türk-iş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı'nı, Alan Tartışmalarının Dışına Çıkarak Kutlama Kararında Olduklarını Bildirdi.

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı'nı, alan tartışmalarının dışına çıkarak kutlama kararında olduklarını, bunun için 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı'nı İstanbul'da Kadıköy İskele Meydanı'nda kutlayacaklarını bildirdi.


Tark-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, yaptığı açıklamada, 1 Mayıs kutlamalarına işçi ve işveren konfederasyonları ile tüm emek ve meslek örgütlerini davet etti. Kumlu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Türk-İş, Başkanlar Kurulu'nun aldığı karar gereği, 20 Nisan 2009 tarihinde İstanbul Valiliği'ne başvuruda bulunarak 1 Mayıs kutlamaları için Taksim Meydanı'nın açılmasını istemiş, Valilik ise 22 Nisan 2009 tarihinde yaptığı bildirim ile Türk-İş'in talebini reddetmiştir. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı'nı alan tartışmalarının dışına çıkarak kutlama kararında olan Türk-İş, Taksim talebinin reddedilmesi üzerine Kadıköy İskele Meydanı için başvuruda bulunmuş, bu talep Valilikçe kabul edilmiştir. Türk-İş, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı'nı İstanbul'da Kadıköy İskele Meydanı'nda kutlayacaktır. Türk-İş, Kadıköy İskele Meydanı kutlamaları öncesinde, Konfederasyon Yöneticileri, Türk-İş'e bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri, sendikalarımızın şube başkanları ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu büyük bir grupla Taksim Meydanı'nda olacak, Taksim Cumhuriyet Anıtı ve Kazancı Yokuşunda karanfillerle 1 Mayıs şehitlerini anacak ve basın toplantısı düzenleyecektir.

Türk-İş'e bağlı sendikalara üye işçiler ile destek veren emek ve meslek örgütleri ise saat 10.00 itibariyle İstanbul Haydarpaşa Numune Hastanesi önünde buluşacak, 10.30'da Kadıköy İskele Meydanı'na yürüyüş başlayacaktır. Meydanda gerçekleştirilecek kutlamaların başlama saati ise 12.00 olacaktır. Türk-İş 1 Mayıs'ı anlamına uygun bir şekilde, çoşkuyla ve dayanışma içinde kutlamak istemektedir. Türk-İş, dünya emekçilerinin ekmek, barış, özgürlük mücadelesini dayanışma içinde yükselttikleri 1 Mayıs'ta, ülkemizdeki emekçilere de birlik ve dayanışma çağrısı yapmakta, işçi ve işveren konfederasyonları ile tüm emek ve meslek örgütlerini Kadıköy'de yapılacak kutlamalara davet etmektedir. Türk-İş'in bu daveti, işçi ve memur konfederasyonları ile emek ve meslek örgütlerine yazılı olarak da iletilmiştir." (Cihan)

0 Kommentare: