DTP operasyonuna tepki

Tunceli'de Demokratik Toplum Partisi'ne (DTP) yönelik düzenlenen operasyonda 23 kişinin gözaltına alınması protesto edildi.

DTP bünyesinde faaliyet yürüten Yurtsever Devrimci Gençlik'e (YDG) yönelik operasyonda 23 kişinin gözaltına alınmasının ardından bir grup DTP'li basın açıklaması yaptı.

Tunceli Sanat Sokağı'nda bir araya gelen 50 kişi, gözaltına alınan DTP'lilerin serbest bırakılmasını istedi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan DTP Tunceli İl Başkanı Murat Polat, 29 Mart yerel seçimleri sonrası DTP'ye yönelik başlatılan operasyonların devam ettiğini ve gözaltılar ile DTP'nin bitirilemeyeceğini söyledi.

DTP'ye yönelik sivil siyasi darbenin halen devam ettiğini savunan Polat, "Kendilerine dokununca zıplayanlar, DTP'ye yönelik siyasi darbeyi devam ettirmektedirler. Kürt sorunu konusunda iyi şeyler olacak diyen devlet yetkilileri, ne zamanki bu lafı telaffuz ettilerse DTP'ye yönelik operasyon gözaltı ve tutuklama peşinden gelmektedir." dedi.

Kürt sorunun barışçıl çözümünün tutuklama ve gözaltından geçmediğini dile getiren Polat, kadın ve gençlik örgütlemesinin tamamen yasal olduğunu, ancak örgütlenmelerinin PKK/KONGRA-GEL örgütlülüğüne benzetildiğini ve çok sayıda arkadaşlarının gözaltına alındığını söyledi.

Gençlik meclis çalışmasının yasal olduğunu ifade eden Polat, "DTP yasal demokratik zeminde mücadele eden bir partidir. Ve TBMM'de grubu olan bir partidir. Bu partiyi illegalize ederek bir yere varma şansınız yoktur." şeklinde konuştu.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin talimatı doğrultusunda büyük bölümü Tunceli'de olmak üzere Diyarbakır, Van, Bursa ve Ankara'da dün gece eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan YDG üyesi 23 kişinin sorguları Tunceli Emniyet Müdürlüğü'nde devam ediyor.

(AA)

0 Kommentare: